Olkijoen Metalli – tuhat tarinaa teräksestä

Ammattittaitoa kerätty alan töillä ympäri maailman

Olkijoen Metalli on perustettu 1990, jolloin nykyisen yrittäjän isä toimi ”kyläseppänä” Olkijoella perunavarastossa. Ammattitaitoa oli kerätty alan töillä ympäri maailman ja 90-luvun taitteessa tuli hyvä hetki asettua kotitilalle Olkijoelle. Toiminnan vakiintuessa kärkituotteeksi tuli polttoviisteytyksien tekeminen silloiselle Rautaruukille. Polttoviisteytykset olivatkin yrityksen päätuote liki 20 vuoden ajan, kunnes yrittäjäsukupolven vaihduttua 2008 yrittäjäksi tuli perheen seuraava sukupolvi, joka toi yrityksen toimintaan oman osaamisensa. Sukupolven vaihdoksen myötä perinteisten konepajavalmisteiden ohella on luotu valmiudet suorittaa entistä haastavampia valmistus–asennus-urakoita. Rinnalle on otettu koneistuspalvelut, joten kunnossapitotöitä voidaan tehdä entistä kattavammin.

Olkijoen Metalli toimi pitkään Olkijoen kylällä Raahessa. Nyt uusien, isompien tilojen ansiosta lähellä Raahen keskustaa, Olkijoen Metallilla voidaan käsitellä suurempia kappaleita ja tilauksia lähempänä asiakkaita. Toimitilat sijaitsevat Raahessa Hitsarinkadulla, josta on loistavat kulkuyhteydet suoraan 8-tielle, ja sitä myöten ympäri Suomen.  Osa toimitiloista sijaitsee Olkijoella edelleen. Tuotantotilaa on yhteensä noin 1 000 m2. Hitsarinkadulla nostokapasiteetti on 40 tonnia.

Työ ja tuotteet

Päätuotteena ovat erilaiset teräsrakenteet. Hitsarinkadulla on uudet koneistustilat, joissa tehdään mm. kunnossapitokoneistuksia. Olkijoen Metalli tekee tiivistä yhteistyötä muun muassa Jot-Rentin kanssa, ja toimivan yhteistyön ansiosta Olkijoen Metalli voi suorittaa erittäin laajojakin toimituskokonaisuuksia.

Olkijoen Metallin työtapa on nopean energinen, ja asiakkaan ongelmiin löytyy aina ratkaisu. Yhtenä toimintamuotona onkin kuorma-autosta rakennettu, nk. "on-site"-paja, jolloin asennukset ja huoltotyöt onnistuvat nopeasti ja joustavasti asiakkaan luona. Autossa on 20 kkW:n generaattori.

Olkijoen Metallin yrittäjänä toimii konetekniikan insinööri Juha Joensuu, jolta löytyy myös IWS-pätevyys. Lisäksi Olkijoen Metallilla on omaa henkilökuntaa, alihankkijoita ja hyvä yhteistyökumppaniverkosto.